miercuri, 29 aprilie 2009

Mi s-a sugerat sa scriu mai des pe blog. Am avut ocazia astazi sa imi aduc aminte de ce ma enerveaza profesorii. Asa ca in semn de dispret o sa ii impart pe categorii:
Incep cu baietii buni. Profesorii parintii. N-ai ce sa le reprosezi, compenseaza uneori lipsurile profesionale prin atitudine. imi plac. I-am zis primii ca sa pot sa ii diferentiez de macelul care urmeaza.
Buuuun. Asadar, tipologii de profesori:
Tovarasul profesor - produsul imperecherii dintre Ceausescu si Vadim. Il poti surprinde adesea visand cu ochii deschisi la vremurile cand chinuia elevii dupa bunul plac. E mereu ursuz si sictirit.Solutia: il bagi ma-sa cat ai ocazia, dar blat. Exact ca pe vremea comunistilor.
Smenarul - e un comunist mai smecher. Te persecuteaza fiindca stie ca ii vei umple buzunarele. Pregatiri, culegeri, tot tacamul. Prada preferata sunt copii prostii, dar cu bani. Solutia: complexa - mergi pe principiul ca nu e bine sa ii doresti moartea ci sa il faci sa si-o doreasca singur, adica faci pe prostul in asemenea hal incat sa ii scoti bietului om peri albi. in cazul in care e obisnuit cu oamenii incredibil de prosti, un accident de gen "ooops, m-am impiedicat si v-am spart plasma cand am rasturnat biblioteca in mijlocul sufrageriei" ar putea fi util.
Timidul - ramas la nivelul de adolescent complexat, profesorul timid este mai degraba o prada usoara ecat un pradator. Faptul ca natura sau viata nu sunt drepte si nu ne-au facut pe toti la fel de frumosi si destepti e scuza suficienta ca sa iti versi pe spinarea lui toate frustrarile cauzate de comunist. E bine totusi sa pastrezi o limita, intrucat oricine are o limita peste care vine cu arma in mana si omoara 20 de elevi la intamplare.
The Hustler - mare amator de carne proaspata. Traieste cu impresia ca macara una din orele sale se va transforma la un moment dat in orgie cu minore ca in cele mai hardcore filme porno, motivatie suficienta pentru a-l aduce zilnic la catedra. Solutia: gagica buna din spatele clasei trebuie folosita ca momeala pentru a motiva toate absentele sau mari note.
Tatal lui Burebista - e atat de batran incat depaseste ca varsta apele care au erodat solul din care a fost extras nisipul folosit la betonul din care este facuta scoala. Cand nu este la scoala, patruleaza containerele de gunoi sau face tura de oras in autobuzul 11. E simpatic in felul lui.
Inadaptatul de ordin superior - crescut in vremea cand comunistul debuta in invatamant, a ajuns sa invidieze elevul modern, care isi permita sa aiba o parere. Pe principiul "daca eu n-am putu face , ei de ce sa poata", asta micu' va starni multe incantatii si invocari de morti de mame, de gaturi de mame, de biserici si alte discutii paranormale.

Niciun comentariu: