vineri, 5 iunie 2009

Salarii mai mari. Pentru ce?

O categorie speciala de milogi care ma enerveaza in mod constant sunt profesorii care cer salarii mai mari. Nu se justifica, frate!
De ce zic asta? Fiindca in general profesorii ajung sa predea fie pentru ca nu sunt suficienti de buni ca sa urmeze o cariera in domeniul respectiv, fie o fac din placere. pai daca o faci din placere, taticu', inseamna ca nu ai nevoie de bani. Ca si eu cand joc fifa din placere sau ma uit la un meci din placere n-am nevoie sa ma plateasca cineva, sau cel putin n-am tupeul ca dupa ce cineva imi da niste bani pentru asta, sa cer mai mult. O fac din pasiune, pentru ca le plac copii etc etc etc.
Acuma, daca nu o faci din pasiune si o faci efectiv pentru bani, ai optiunea sa faci pregatiri, sa iei spagi sau sa te faci profesor universitar si iei salarii mari. Dar daca tu urmezi o facultate ca orice alt individ, si faci si un curs de pedagogie, si te multumesti sa predai la un liceu imputit sau o vagauna de scoala generala, si nici macar nu iti dai interesul sa te perfectionezi, ci doar o faci din obligatie, NU MERITI!!! Si mai vin si cu argumente din alea ca "vezi dom'le, noi ne ocupam de tineretul tarii, noi modelam viitorul". Mars si modelati-o pe mama voastra. Majoritatea sunteti niste underachievers. Daca aveati intradevar vreun talent, erati mari Scriitori, matematicieni, programtori, medici and so on. Dar majoritatea dintre voi sunteti copilul ala prost din gasca, care nu e suficient de normal incat sa joace atcant la fotbal, dar nici atat de prost incat sa stea in poarta. Sunteti mijlocasul ala care sta mai mult in aparare si consuma degeaba aerul.
Bani mai multi au dreptul sa ceara profesorii aia cu rezultate, cu olimpici internationali, cu clase de copii care ies din scoala cu ceva in cap. Aia au dreptul sa cear aceva in plus, dar ei se descurca oricum fiindca sunt cautati.
In incheiere, as vrea sa mentionez ca nu am nicio aversiune fata de profesori in general. dar trebuie neaparat sa mai spun ca :
PROFESOARA DE INFORMATICA NOVETSKY DE LA CNMK DIN GALATI FACE DIN PREGATIRI BANI MURDARI, FIINDCA NU PLATESTE IMPOZITE.

3 comentarii:

omul cu papuc in loc de mana spunea...

Unguri, nu oameni.

dan spunea...

link exchange?

o anonima spunea...

n-ai dreptate...