miercuri, 18 martie 2009

Ura, solutia finala...

"Death solves all our problems. No man, no problems."
Citatul ii apartine lui Joseph Stalin si l-am intalnit intr-un joc despre Al Doilea Razboi Mondial, "Call of Duty".
astazi urasc. Consider ca doar violenta si ura mai pot vindeca lumea asta.



Asta nu inseamna ca nu acord nicio sansa dragostei sau cailor pacifiste. Dar parca facem asta dintotdeauna si rezultatele intarzie sa apara. La facultatea ni s-a vorbit despre cum un om moral se deosebeste de unul care respecta legea prin faptul ca cel de-al doilea se teme de pedepse pe cand primul isi doreste sa fie bun din proprie initiativa. MA INDOIESC!.
Moralitatea se trage din teama. Am fost invatati ca e mai bine sa fim morali pentru ca cei care ne-au invatat au gresit si au suferit consecintele. Teama e cea care face omul sa fie bun.
Teama trebuie cultivata prin pedepse si sanctiuni dure.
Urasc oamenii rai, prosti sau corupti. Nu urasc oamenii care jefuiesc banci prin planuri inteligente sau cei care fac parte din categoria infractorilor care insa nu au rautate in suflet. In schimb i-as zdrobi capul de asfalt primului golan care loveste o femeie ca sa ii fure geanta.
Crima nu poate fi prevenita altfel decat prin violenta si ura fata de criminali. De acord ca asta nu incalzeste cu nimic pe cei ramasi in urma. Insa ar putea impiedica crime pe viitor. Daca toti criminalii ar fi adunati si executati pe stadioane sau torturati, sunt convins ca in cativa ani am vedea crime la televizor doar in arhivele stirilor.

2 comentarii:

Cand eram mica ..mancam nisip spunea...

pe langa frica as adauga indiferenta si ignoranta .Pentru ca prin atitudinile astea, oamenii din jurul nostru promoveaza infractionalitatea. neamestecandu-se atunci cand intr-adevar este nevoie, inchizand ochii si trecand mai departe, oamenii le arata idiotilor care fura si dau in cap ca se afla intr-un no man land unde pot face ce-i taie capul ala sec si prost.Mi se pare sicer ca cei mai mari infractori nu's aia care dau in cap si fura ci aia care vad ca se intampla ceva sub nasul lor si stau indiferenti, cei care nu se amesteca, cei la piciorul carora te-ai putea tara iar ei ar ramane la fel de imuabili in prostia si imoralitatea lor.
Sunt de acord cu moralitatea nascuta din constrangere dar totusi eu si rousseau inca mai credem ca omul este bun de la natura dar este pervertit de societate, altfel spus de oamenii din jurul sau.
E de ajuns un mar stricat sa se strice tot cosul asa ca..poate violenta nu e chiar solutia finala , ci bunatatea si metoda intoarcerii si celuilalt obraz.Ura ,andrei, naste ura intotdeauna. cam atat

DannY-L spunea...

Pai bun, dar si daca ar exista astfel de pedepse, ce facem cu avocatii destepti, cu viciile de procedura, cu dosarele gresite intentionat, cu spagile date la judecator, etc. ?