miercuri, 21 ianuarie 2009

Politica in autobuzul unspe' barat

Autobuzul 11 barat este un loc fascinant. Este un spectacol al naturii tarano-artisto-pseudo-sexagenaro-galatene. O sa va mai povestes despre trasturile generale alta data. Acum vreau sa vorbesc despre o intamplare petrecut zilele trecute, unde altundeva decat in minunatul autobuz. Buuuuuun.
Ma urc intr-un 11 in Tiglina cu gandul sa fac si eu o economie de 1 leu ca sa merg sa dau un examen la facultate. Cu castile pe urechi, nicio treaba (de mentionat ca in general cand am urc intr-un maxi sau autobuz cu castile nu ma uit sa vad daca e cineva cunoscut) si raman socat. In autobuz erau NUMAI MOSI SI BABE. Toata lumea stie ca in autobuze sunt mereu fosile. Si prin fosile nu ma refer la batrani in general, ci la batranii care refuza sa isi traiasca timpul ramas in tihna si pace merg si se plimba d-amboulea (inventez cuvinte) cu autobuzele , ca ei fac economii. Ca in bancul ala cu Bula care a realizat ca a pierdut autobuzul si a alergat dupa el pana la destinatie, unde a constatat ca economisise 1 leu, dupa care a inceput sa regrete ca nu alergase dupa un taxi, ca sa economisesca mai mult. In fine, parerea mea e ca oamenii astia nu au un scop anume sau e destinatie precisa, se duc in piata sa vada preturile sau ce naiba mai fac ei. Si ne incurca. Eu in autobuz nu stau niciodata jos fiindca simt mereu privirile lor cum ma ard. De parca noi , astia mai tineri , n-avem voie sa stam jos nici dak sunt 30 de locuri libere.
In general, eu am un set de reguli dupa care ma ghidez cand merg cu mosii:

1) sa nu respir niciodata de nas, fiindca oricine merge cu autobuzul doar de dragul de a merge ca e moca cu siguranta n-o sa cheltuiasca prea multi bani pe apa sau sapun, sa nu mi zic de un deodorant

2) Sa incerc sub orice forma sa aduc vorba de ceusescu sau iliescu fiindca, pentru mosi asta este redbull curat

3) Sa savurez discutiile care incep pornind de la ceausescu sau Iliescu

Din fericire, n-a trebuit sa respect decat prima regula, pentru discutia era deja in toi. O babuta pe la vreo 40 de ani si 240 de luni isi expunea punctul de vedere cu privire la atitudinea tinerilor din ziua de azi: "ca, vezi domle', pe vremeanoastra nu aratam la parinti ca ne punem cercei, sau ieseam cu ata-n cur sau despuiate pe la televizor.Eu n-am vazut asa ceva si n-am facut cand eram mica, deci pe vreme noastra nu faceau asa ceva"- in pana mea, ca si cum daca pe vremea matale, in preistoric, nu ai vazut aviaone inseamna ca ele nu se fabricau si nu existau. Si mereu vine replica de aur, pe care ador sa o le-o dau : "Nu era mai bine pe vremea lui Ceausescu?". Si brusc, 60 de ochi se intorc intr-un colt catre un grasan cu casti la gat si cercel in ureche care are tupeul sa pronunte numele monstrului sacru.Eu. Si incep contraofensiva:

"Habar n-aveti voi tineretul din ziua de azi cine era Ceausescu"
"Pe vremea lui Ceausescu era bine, aveam mancare, aveam bani"
"Tineretul nu are niciun pic de respect in ziua de azi"
"Pe Ceausescu l-ati dat jos, pe Iliescu la fel, l-ati pus pe boul ala de Basescu"

Dupa care deviaza usor de la idee printr-o interventie o alta veterana, urmate de celelalte:
"Foarte bun a fost Iliescu, cel mai bun presedinte"
"Eu si acuma l-as vota pe Iliescu, ca el era cinstit si sarac"
"Da da, Iliescu era bun"

Moment in care eu dau din nou drumul la muzica fiindca am auzit de sute de ori discutia asta

3 comentarii:

Anonim spunea...

lasa ma, noi sa fim sanatosi :P

Anonim spunea...

o da....seamana izbitor cu politica dintr'un 'o suta doi'
;))

Anonim spunea...

cunosc ....