miercuri, 12 august 2009

Politia Romana e o gluma proasta.

Daca vreti sa va amuzati copios zilele astea, cautati pe goagal cateva informatii despre protestele politistilor si vamesilor.

Daca e prea mare lenea va scutesc de un efort. Aparatorii Dreptatii si Justitie, a tot ceea ce e nobil si cinstit in tara asta, protectorii cetateanului de rand onest sunt nemultumiti ca de faptul ca nu primesc suficienti bani. Citez: “Protestatarii au fluierat si au huiduit, scandand "Demisia! Demisia". Ei au sustinut ca Politia este la un pas de colaps si ca scaderea nivelului de trai va duce la cresterea infractionalitatii.” Ba, nu mai spune!. Adica daca nu luati salarii mai mari, o sa fiti SI MAI CORUPTI sau doar ca o sa dati o pe fata cu magariile.

Eu zic ca blufeaza. Nu prea vad cum ar putea creste infractionalitatea, fiindca ei NU PREVIN NIMIC. Ei doar constat odata ce un act a fost comis si incearca sa il pedepseasca pe autor. Asta in cazul in care autorul nu e Cineva. Sau stie pe Altcineva. Sau e ruda/prieten/cotizant la bugetul neoficial al Politie. Cand ati vazut ultima oara un politist sa il agate pe tiganul cu lant de aur de 15 kile imbracat ca mutu in cantonamente sau pe ceilalti evident potentiali infractori la un mic interogatoriu, sa vada cu ce se ocupa, sa ii ia niste amprente, sa verifice in acte ce face si unde. O pula. Ei merg pe strada ca nu care cumva sa traversezi tu pe loc nepermis sau sa te plimbi cu bicicleta pe trotuar. Sau cand ati vazut ultima data un politist sa alerge un infractor pe strada. Sau care sa iti patruleze in fata magazinului sa nu ti-l goleasca noaptea hotii. Asta inseamna sa combati infractionalitatea.

Toti prietenii mei care sunt la Politie (carora le-am zis mereu cum sta treaba cu Politia si mi-au dat mereu dreptate), au intrat acolo din orice alt motiv mai putin acela ca vor sa apere dreptatea sau alte idealuri SF. Principalul motiv e ca se plateste bine. Serios? Cum asa? Pai de ce mai protesteaza baietii? Ca iti dau casa si masa cat timp te instruiesc, ca iti baga pensii (desi merita sa le bage penis) babane, ca esti respectat dar mai ales pentru ca POTI SA FACI BANI CACALAU DIN SPAGA. Asa ca mars!

Eu propun urmatoarea solutie:
Bun, nu sunteti toti corupti. Discutabil. Dar cu siguranta nu sunteti toti prosti. Stiti care din voi sunt magari. Ma indoiesc ca exista un scenariu gen: “Masina de politie e oprita in fata camionului tras pe dreapta. Doi colegi discuta cu soferul iar cel cinstit sta in masina. Ii vede pe aia ca primesc ceva, ca mai mult soferul le da si doua lazi din masina pe care baietii sa le incarca in portbagaj. Cand se intorc ii intreaba ce s-a intamplat, la care smecherii raspund: Aaa, nimic, ne-a rugat sa ii schimbam niste bani si…noi i-am cerut niste lazi goale ca sa ca ne punem actele de la birou. Da’ n-are rost sa verifici in portbagaj ca sigur sunt lazi goale si noi oameni cinstiti.” Right! Deci se stie care e magar si care nu, iar complicitatea e la fel de condamnabila.Aaa, vrei bani mai multi? Pai aresteaza-i pe toti aia coruptii de la tine din sectie, baga-i la bulau si sa vezi cum se aduna bani la buget cand in loc de 10 idioti platesti doar unul. E adevarat ca exista riscul sa vedem numai biciclete pe trotuare si sa nu mai aiba cine sa te frece la cap ca iti speli masina in fata blocului, dar asta e riscul. Faceti curat in curtea voastra si apoi veniti si cereti bani, pentru ca IN TARA ASTA NU O SA VA SUSTINA NIMENI CAUZA, JEGURILOR, PENTRU CA TOATA LUMEA STIE CA VOI SUNTETI CELE MAI INFECTE SUGATORI DE LA BUGET. Vindeti jumate din Loganurile alea de 80 de mii de euroi bucata, luati-va biciclete. Mai dati jos si din burta, si aveti si bani de salarii. Vreti sa va plateasca statul chiria la casa. POFTIM? Da voi ce aveti in plus fata de muncitorul de rand de meritati sa stati moca? Mars la credite.

Eu as face inca un protest. Sa mergem sa aruncam cu rosii in aia care protesteaza. Sa vedem daca ma aresteaza, sau daca ma lasa sa comit fapta din principiu, ca sa isi demonstreze punctul de vedere.

2 comentarii:

Anonim spunea...

taci dracu....

Blogoslovit spunea...

Ba mai taci tu in PULA mea!..S-au poate esti unul dintre specimenele descrise mai sus ;)